IMG_7487

Viering 50-jarig bestaan Fernandes Bakkerij

De Fernandes Bakkerij heeft op zaterdag 20 juli op bijzondere wijze de viering van haar 50-jarig  bestaan ingeluid. Vanuit het KKF-terrein dat was omgetoverd tot een gigantische fietsenstalling, werd aan alle medewerkers een "jubileum fiets" uitgereikt. Ook de Minister van Volksgezondheid, drs. Michel Blokland mocht een fiets ontvangen. De fietsen werden direct uitgetest tijdens een gezamenlijke fietstocht, waar ook de Minister sportief aan meedeed. Na afloop van de fietstocht, werd de viering op het KKF-terrein voortgezet.

De sterren van het jubileum van Fernandes Bakkerij zijn de trotse medewerkers, voor wie samenwerking, verantwoordelijkheid, vernieuwing, klantgerichtheid en continuïteit vanzelf- sprekend zijn. In de afgelopen jaren heeft Fernandes Bakkerij een breed productportfolio ontwikkeld waarbij zij zich altijd weer wist te onderscheiden op smaak, kwaliteit en beleving. Iedere burger van Suriname, minstens één minuut per dag te laten genieten van de producten van Fernandes, dat is ons motto!

Met de fietsen als jubileumgeschenk, worden de Fernandes medewerkers mede gestimuleerd er een gezonde levensstijl op na te houden. Maar ook naar buiten toe wil Fernandes hiermee een boodschap uitdragen en zo de samenleving inspireren bewuste en weloverwogen besluiten te nemen, vooral wanneer het gaat om een gezonde levensstijl en een gezond milieu.

Ter ere van het 50-jarig jubileum van Fernandes Bakkerij zullen er tot en met december verschillende activiteiten worden ondernomen om dit te vieren.

In zijn toespraak tot de aanwezigen sprak de directeur, Kurt van Essen, als volgt:

Bijzonder welkom aan de Minister van Volksgezondheid de heer drs. Michel Blokland. Also a Warm welcome for the ambassador of Israel Mr. Amiram Magid and his wife. Verder een bijzonder welkom aan Familie Fernandes en alle andere medewerkers en collega's van FernandesGroup.

Het is feest! De Bakker met vele gezichten bestaat 50 jaar en dit mogen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het is ons een waar genoegen om dit samen met u te mogen vieren.

Waar is het allemaal begonnen? Ik moet u daarvoor helemaal terugbrengen in de het jaar 1963. In dit jaar zijn wij begonnen met het produceren van brood en wel op een zeer ambachtelijke manier. Nu 50 jaar verder doen wij dat nog steeds met evenveel passie, liefde en trots.

In 1963 zijn wij begonnen met slechts 10 medewerkers en zijn anno 2013 uitgegroeid naar een personeelsbestand met vierhonderd (400) medewerkers. Vandaag blikken wij met trots terug op diverse mijlpalen die zijn bereikt. Ik zou kort willen stilstaan bij enkele van deze gebeurtenissen gedurende de afgelopen 5 jaar:

  1. In 2007 hebben wij onze nieuwe broodfabriek in bedrijf genomen. Hierbij stond hygiëne en voedselveiligheid hoog in het vaandel. Het behalen van onze ISO certificering 2 jaar later was voor ons een teken van continue handhaving van ons Kwaliteitsbeleid en tegelijkertijd betekende dit meer vertrouwen in Fernandes Bakkerij.
  2. In 2009 hebben wij onze Bake-off lijn geïntroduceerd. Met deze uitbreiding waren wij in staat het gemak te dienen van de klant maar ook efficiënter te werken.
    Innovatief zijn en blijven houdt ons fit en gedreven. Vanaf 2009 hebben wij geprobeerd jaarlijks minstens 2 nieuwe producten op de markt te introduceren.
  3. Fernandes Bakery in the Caribbean! Hiermee proberen wij onze eigen Surinaamse producten te positioneren in de regio. Zo kun je onze wel- bekende Fernandes snacks en Krupuk vandaag de dag vinden op de schappen in o.a. Guyana, Barbados en St. Maarten.

Samen met deze mijlpalen heeft Fernandes Bakkerij ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheden altijd voortgezet. Teruggeven aan de maatschappij maakt deel uit van ons beleid. Met een gezonde leefstijl stimuleren wij bij onze medewerkers maar ook zeer zeker bij onze consumenten. Gezonde medewerkers betekent samen meer succes en geluk!

Gezond eten + bewegen = gezond leven, met deze slogan hebben wij op 19 juli 2013 onze Fernandes Gezondheidsbeurs en HSEQ week bestemd voor ons personeel, afgesloten. Onze visie is om het bewustwordingstraject eerst in huis te beginnen zodat wij samen als een hecht team de Fernandes Bakkerij Familie een bijdrage kunnen laten leveren aan een gezondere samenleving.

De sterren van het jubileum van Fernandes Bakkerij zijn jullie, de trotse medewerkers, voor wie samenwerking, verantwoordelijkheid, vernieuwing, klantgerichtheid en continuïteit (onze  kernwaarden) vanzelfsprekend zijn. In de afgelopen jaren heeft Fernandes Bakkerij een breed productportfolio ontwikkelend waarbij zij zich altijd weer wist te onderscheiden op smaak, kwaliteit en beleving. Iedere burger van Suriname, minstens één minuut per dag te laten genieten van de producten van Fernandes, dat is ons motto!

Met deze fietsen die jullie als jubileum- geschenk vandaag mee naar huis mogen nemen, willen wij onze Fernandes medewerkers stimuleren een gezonde levensstijl er op na te houden. Maar ook naar buiten toe wil Fernandes hiermee een boodschap uitdragen en zo de samenleving inspireren bewuste en weloverwogen besluiten te nemen.

Ter ere van het 50-jarig jubileum van Fernandes Bakkerij zullen er tot en met december verschillende activiteiten worden ondernomen om dit te vieren. Vandaag wordt de aftrap gegeven met onze fietsactiviteit en daarna een fantastisch feest voor jullie.

Fernandes Bakkerij groeit, en zal de Surinaamse gemeenschap blijven dienen, wij zullen u steeds blijven verwennen en verrassen met overheerlijke producten. Maar dat kunnen wij niet alleen. Voor ons bent u een belangrijke stakeholder. Wij willen u allen daarom heel hartelijk bedanken voor uw jaren- lange support en vragen u om ons te blijven volgen en te ondersteunen.

Ik geloof in jullie en ben trots om met jullie samen te mogen werken. Jullie hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt om dit succes te bereiken. Dank daarvoor!!

Tot slot wil ik een ieder bedanken die geloof in mij heeft en mij de afgelopen 6 jaar als directeur heeft ondersteund in de visie om Fernandes Bakkerij het beste en meest innovatieve bedrijf van Suriname te maken.

Ik hou van Jullie. 

Bekijk hier de foto's!


> Terug naar Actueel
> Bekijk alle artikelen uit 2013
Contact

U kunt ons bereiken voor suggesties, vragen of opmerkingen via de onderstaande informatie.

Fernandes Bakkerij N.V.
Adres : Kernkampweg 52-54
Plaats : Paramaribo - Suriname
Tel. : (597) 463200
Fax. : (597) 492177
Email : info.bakery@fernandes.sr

Of u kunt ons ook bereiken door het contactformulier in te vullen.