love-fernades-2

Geschiedenis

In 1918 werd Fernandes Bakkerij opgericht door de heer Isaac Fernandes en zijn zoon Jule Fernandes. In een gehuurd pand aan de Keizerstraat met slechts een oventje en 10 werknemers die ambachtelijk melkbroden bereiden.
Onze Bakker zette toen een trend neer, in de eetgewoonten van de Surinaamse bevolking. Een groot deel van de mensen die gewend waren 's morgens een warme maaltijd te nuttigen stapte over op het eten van busbrood van Fernandes Bakkerij.

De Bakkerij verhuisde op 15 augustus 1963 naar haar huidige locatie aan de Kernkampweg. De Bakkerij bestond toen uit een broodfabriek. Hier werden vier typen broden gemaakt, wit-, tarwe-, volkoren- en meergranenbrood. Van deze typen zijn er verschillende varianten verkrijgbaar.
Overwegingen ten aanzien van de verbetering van de kwaliteit en de kwantiteit van Fernandes brood deden de Raad van Bestuur besluiten een nieuwe en moderne broodfabriek te bouwen.

Drie jaar van engineering werk is vooraf gegaan aan de bouw van de nieuwe broodfabriek. Op 1 november 2007 was het eindelijk zover en kon de nieuwe broodfabriek in gebruik worden genomen, waar voedselveiligheid en hygiƫne de boventoon voeren. Fernandes Bakkerij is ISO/HACCP 22000 gecertificeerd, welke in januari 2010 is behaald. De nieuwe Fernandes broodfabriek garandeert nog meer goed, veilig, gezond en vers brood voor Suriname.

In de banketafdeling worden de heerlijkste bollen, taarten, gebak en hartige snacks geproduceerd. En een snack afdeling, die voor een ieder de lekkerste Tesa fesa's, Krakeling etc. maakt. De totale bemanning van Fernandes bakkerij is uitgegroeid tot 450 medewerkers. 


 Contact

U kunt ons bereiken voor suggesties, vragen of opmerkingen via de onderstaande informatie.

Fernandes Bakkerij N.V.
Adres : Kernkampweg 52-54
Plaats : Paramaribo - Suriname
Tel. : (597) 463200

Email : info.bakery@fernandes.sr

Of u kunt ons ook bereiken door het contactformulier in te vullen.